Ciasto śnieży puch na herbatnikach to prosta i smaczna kombinacja, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać! Zresztą za moment sama się o tym przekonasz.
Zobacz także: Lodowe ptysie w wersji mini
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 12 szt. herbatniki
- 1,5 tabliczki gorzka czekolada
- 500 g ser do serników
- 3 opakowania galaretki krystaliczne
- 450 ml wrzątek
- 300 ml śmietanka 30%
- 4 łyżki cukier puder
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
Kokosowy puch
- 90 g wiórki kokosowe
- 50 g masło
- 3 łyżki cukier
Sposób przygotowania:
- Zalej galaretki krystaliczne wrzątkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
- W drugiej misce połącz śmietankę i cukier puder.
- Jako kolejne składniki dodaj ser do serników, ekstrakt waniliowy i ostudzone galaretki.
- Rozpuść czekoladę i rozprowadź na spodzie formy do pieczenia (wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia). Na wierzchu ułóż herbatniki.
- Teraz przelej mieszankę z serem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
- W międzyczasie przygotuj kokosowy puch. W tym celu połącz na palniku: masło, cukier i wiórki kokosowe.
- Umieść mieszankę na wierzchu ciasta i ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. To wszystko!
- Smacznego!
Ciasto śnieżny puch na herbatnikachZima za oknem, dlatego mamy dla Was pyszne ciasto ze śnieżnym akcentem ❄️❤️PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/274841
Posted by Słodkości on Tuesday, December 31, 2019