PrzepisCiasto śnieżny puch na herbatnikach

Ciasto śnieżny puch na herbatnikach

Ciasto śnieżny puch na herbatnikach
Pyszności
01.01.2020 12:00, aktualizacja: 03.01.2020 09:50

Ciasto śnieży puch na herbatnikach to prosta i smaczna kombinacja, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać! Zresztą za moment sama się o tym przekonasz.

Składniki:

Kokosowy puch

  1. 3 łyżki cukier
  2. 90 g wiórki kokosowe
  3. 50 g masło

Podstawowe składniki

  1. 12 szt. herbatniki
  2. 1,5 tabliczki gorzka czekolada
  3. 500 g ser do serników
  4. 3 opakowania galaretki krystaliczne
  5. 450 ml wrzątek
  6. 300 ml śmietanka 30%
  7. 4 łyżki cukier puder
  8. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Sposób przygotowania:

1. Zalej galaretki krystaliczne wrzątkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.

Obraz

2. W drugiej misce połącz śmietankę i cukier puder.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj ser do serników, ekstrakt waniliowy i ostudzone galaretki.

Obraz

4. Rozpuść czekoladę i rozprowadź na spodzie formy do pieczenia (wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia). Na wierzchu ułóż herbatniki.

Obraz

5. Teraz przelej mieszankę z serem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

6. W międzyczasie przygotuj kokosowy puch. W tym celu połącz na palniku: masło, cukier i wiórki kokosowe.

Obraz

7. Umieść mieszankę na wierzchu ciasta i ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. To wszystko!

Obraz

8. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także