ciasto śnieżny puch na herbatnikach
Kategorie PrzepisySłodkości

Ciasto śnieżny puch na herbatnikach

Ciasto śnieży puch na herbatnikach to prosta i smaczna kombinacja, której nie sposób odmówić. Po prostu palce lizać! Zresztą za moment sama się o tym przekonasz.

Zobacz także: Lodowe ptysie w wersji mini

Ciasto śnieżny puch na herbatnikach9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto śnieżny puch na herbatnikach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Kokosowy puch

Sposób przygotowania:

  1. Zalej galaretki krystaliczne wrzątkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
    Zalej galaretki krystaliczne wrzątkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
  2. W drugiej misce połącz śmietankę i cukier puder.
    W drugiej misce połącz śmietankę i cukier puder.
  3. Jako kolejne składniki dodaj ser do serników, ekstrakt waniliowy i ostudzone galaretki.
    Jako kolejne składniki dodaj ser do serników, ekstrakt waniliowy i ostudzone galaretki.
  4. Rozpuść czekoladę i rozprowadź na spodzie formy do pieczenia (wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia). Na wierzchu ułóż herbatniki.
    Rozpuść czekoladę i rozprowadź na spodzie formy do pieczenia (wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia). Na wierzchu ułóż herbatniki.
  5. Teraz przelej mieszankę z serem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
    Teraz przelej mieszankę z serem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  6. W międzyczasie przygotuj kokosowy puch. W tym celu połącz na palniku: masło, cukier i wiórki kokosowe.
    W międzyczasie przygotuj kokosowy puch. W tym celu połącz na palniku: masło, cukier i wiórki kokosowe.
  7. Umieść mieszankę na wierzchu ciasta i ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. To wszystko!
    Umieść mieszankę na wierzchu ciasta i ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. To wszystko!
  8. Smacznego!
    Smacznego!
Ciasto śnieżny puch na herbatnikach

Zima za oknem, dlatego mamy dla Was pyszne ciasto ze śnieżnym akcentem ❄️❤️PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/274841

Publiée par Słodkości sur Mardi 31 décembre 2019