Ciasto śnieżny puch na herbatnikach

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Podstawowe składniki
Kokosowy puch
Sposób przygotowania
  1. Zalej galaretki krystaliczne wrzątkiem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na chwilę.
  2. W drugiej misce połącz śmietankę i cukier puder.
  3. Jako kolejne składniki dodaj ser do serników, ekstrakt waniliowy i ostudzone galaretki.
  4. Rozpuść czekoladę i rozprowadź na spodzie formy do pieczenia (wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia). Na wierzchu ułóż herbatniki.
  5. Teraz przelej mieszankę z serem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
  6. W międzyczasie przygotuj kokosowy puch. W tym celu połącz na palniku: masło, cukier i wiórki kokosowe.
  7. Umieść mieszankę na wierzchu ciasta i ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. To wszystko!
  8. Smacznego!