Ciasto szpinakowo-truskawkowe

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Biszkopt szpinakowy
Warstwa truskawkowa
Sposób przygotowania
  1. W blenderze zmiksuj ze sobą olej i świeży szpinak.
  2. W dużej misce ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i żółtka.
  3. Jako kolejny element dodaj mieszankę z blendera. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia. Przełóż mieszankę do formy i piecz przez 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj mus truskawkowy. W tym celu połącz na palniku truskawki, sok z cytryny i cukier.
  5. Podgrzaną mieszankę przygotuj w blenderze. Następnie połącz z galaretką truskawkową i dokładnie wymieszaj.
  6. Odetnij wierzch z upieczonego i przestudzonego biszkopta i włóż ciasto ponownie do formy do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź mus truskawkowy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  7. Udekoruj gotowe ciasto truskawkami i gotowe!
Ciasto szpinakowo-truskawkowe
Ciasto szpinakowo-truskawkowe

Dzisiejsze ciasto stało się hitem w naszych domach ❤️ Okazało się, że szpinak doskonale pasuje do truskawek 😉🍓PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/295861

Posted by Słodkości on Tuesday, April 21, 2020