Składniki | Sposób przygotowania W blenderze zmiksuj ze sobą olej i świeży szpinak. W dużej misce ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i żółtka. Jako kolejny element dodaj mieszankę z blendera. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia. Przełóż mieszankę do formy i piecz przez 25-30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj mus truskawkowy. W tym celu połącz na palniku truskawki, sok z cytryny i cukier. Podgrzaną mieszankę przygotuj w blenderze. Następnie połącz z galaretką truskawkową i dokładnie wymieszaj. Odetnij wierzch z upieczonego i przestudzonego biszkopta i włóż ciasto ponownie do formy do pieczenia. Na wierzchu rozprowadź mus truskawkowy i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Udekoruj gotowe ciasto truskawkami i gotowe!
|