Ciasto w kratkę z pysznym kremem

Porcje
8kawałków
Porcje
8kawałków
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Z każdego biszkoptu wytnij 2 pierścienie – jeden większy, drugi mniejszy oraz 1 okrąg. Następnie ułóż pierścienie i okręgi tak, jak na zdjęciu poniżej. W ten sposób powstaną 4 biszkopty.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Za pomocą miksera ubij ze sobą masło, cukier puder i kakao. Następnie dodaj śmietankę 30%, ekstrakt waniliowy i sól. Kiedy konsystencja będzie kremowa, wyłącz mikser.
  3. Nasmaruj biszkopt przygotowanym kremem, a następnie przekładaj kolejnymi biszkoptami. Każdy z nich musi być nasmarowany kremem. Na końcu wierzch ciasta oraz jego boki również nasmaruj kremem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. I gotowe.