Składniki
|
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza.
Rozwiń ciasto francuskie i przekrój na 4 równe części.
Każdą z części umieść w słoiku i wygładź, aby ciasto dokładnie przylegało.
Wypełnij ¾ słoika owocami.
Rozwiń drugi kawałek ciasta i wytnij 4 koła, które posłużą jako nakrycie owoców.
W kołach za pomocą foremki wytnij malutkie gwiazdki, które będą piękną ozdobą ciasta.
Delikatnie nakryj słoiki, a brzegi ciasta dokładnie dociśnij za pomocą widelca.
Ułóż słoiki na blaszce do pieczenia.
Jajko rozbij dokładnie widelcem, nasmaruj nim wierzch ciast, a na koniec posyp cukrem.
Włóż do piekarnika na około 30 – 40 minut, aż uzyskają piękny brązowy kolor.
Te małe ciasta są idealne, aby zabrać je do znajomych i niesamowicie proste w podaniu! Można je jeść prosto ze słoika!
-
|