Wyłożyła mały słoik ciastem francuskim. Po 30 minutach powstało coś tak pysznego, że aż ślinka cieknie

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza.
  2. Rozwiń ciasto francuskie i przekrój na 4 równe części.
  3. Każdą z części umieść w słoiku i wygładź, aby ciasto dokładnie przylegało.
  4. Wypełnij ¾ słoika owocami.
  5. Rozwiń drugi kawałek ciasta i wytnij 4 koła, które posłużą jako nakrycie owoców.
  6. W kołach za pomocą foremki wytnij malutkie gwiazdki, które będą piękną ozdobą ciasta.
  7. Delikatnie nakryj słoiki, a brzegi ciasta dokładnie dociśnij za pomocą widelca.
  8. Ułóż słoiki na blaszce do pieczenia.
  9. Jajko rozbij dokładnie widelcem, nasmaruj nim wierzch ciast, a na koniec posyp cukrem.
  10. Włóż do piekarnika na około 30 – 40 minut, aż uzyskają piękny brązowy kolor.
  11. Te małe ciasta są idealne, aby zabrać je do znajomych i niesamowicie proste w podaniu! Można je jeść prosto ze słoika!
  12. Smacznego!