in

Ciasto z budyniem i czekoladą

Proste i pyszne ciasto z budyniem skradnie serce każdemu, kto chociaż raz je skosztuje. Idealna kombinacja!

Ciasto z budyniem i czekoladą
Ciasto z budyniem i czekoladą
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Budyń

Sposób przygotowania:

  1. Połącz składniki na biszkopt i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W upieczonym biszkopcie zrób otwory przy pomocy końcówki drewnianej łyżki.
    Połącz składniki na biszkopt i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). W międzyczasie przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  W upieczonym biszkopcie zrób otwory przy pomocy końcówki drewnianej łyżki.
  2. Przelej gotowy budyń do formy i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
    Przelej gotowy budyń do formy i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
  3. Przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorącą śmietankę i czekoladowe dropsy. Przelej do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.
    Przygotuj polewę czekoladową, łącząc ze sobą gorącą śmietankę i czekoladowe dropsy. Przelej do formy i wstaw ponownie do lodówki na 2 godziny.
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Co myślisz?