ciasto z komosą ryżową i borówkami
Kategorie FitPrzepisy

Ciasto z komosą ryżową i borówkami

Ciasto z komosą ryżową i borówkami skradło nasze serca od pierwszego kęsa. Z Tobą będzie podobnie. Wystarczy, że raz je skosztujesz, a już na stała zadomowi się w Twoim menu.

W przygotowaniu fitowego ciasta pomógł nam robot kuchenny marki Philips

Zobacz także: Fit słodycze w postaci batonów malinowych

Ciasto z komosą ryżową i borówkami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto z komosą ryżową i borówkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W robocie kuchennym połącz: komosę ryżową (ugotowaną w 500 ml wody), jajka, mąkę migdałową, nasiona chia, sól, miód oraz mleko ryżowe.
    W robocie kuchennym połącz: komosę ryżową (ugotowaną w 500 ml wody), jajka, mąkę migdałową, nasiona chia, sól, miód oraz mleko ryżowe.
  2. Po chwili dodaj borówki amerykańskie. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia.
    Po chwili dodaj borówki amerykańskie. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia.
  3. Dodaj na wierzchu świeże borówki i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Dodaj na wierzchu świeże borówki i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. I gotowe!
    I gotowe!
287098