PrzepisFitCiasto z komosą ryżową i borówkami

Ciasto z komosą ryżową i borówkami

Ciasto z komosą ryżową i borówkami
Pyszności
28.01.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:48

Ciasto z komosą ryżową i borówkami skradło nasze serca od pierwszego kęsa. Z Tobą będzie podobnie. Wystarczy, że raz je skosztujesz, a już na stała zadomowi się w Twoim menu.

W przygotowaniu fitowego ciasta pomógł nam robot kuchenny marki Philips

Składniki:

  1. 1 szkl. komosa ryżowa
  2. 4 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. mąka migdałowa
  4. 1/3 szkl. nasiona chia
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 szkl. miód
  7. 1/2 szkl. mleko ryżowe
  8. 150 g borówki amerykańskie

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym połącz: komosę ryżową (ugotowaną w 500 ml wody), jajka, mąkę migdałową, nasiona chia, sól, miód oraz mleko ryżowe.

Obraz

2. Po chwili dodaj borówki amerykańskie. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia.

Obraz

3. Dodaj na wierzchu świeże borówki i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

4. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także