Ciasto z komosą ryżową i borówkami skradło nasze serca od pierwszego kęsa. Z Tobą będzie podobnie. Wystarczy, że raz je skosztujesz, a już na stała zadomowi się w Twoim menu.
W przygotowaniu fitowego ciasta pomógł nam robot kuchenny marki Philips
Zobacz także: Fit słodycze w postaci batonów malinowych
Składniki:
Porcje- 1 szkl. komosa ryżowa
- 4 szt. jajka
- 1/2 szkl. mąka migdałowa
- 1/3 szkl. nasiona chia
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 szkl. miód
- 1/2 szkl. mleko ryżowe
- 150 g borówki amerykańskie
Sposób przygotowania:
- W robocie kuchennym połącz: komosę ryżową (ugotowaną w 500 ml wody), jajka, mąkę migdałową, nasiona chia, sól, miód oraz mleko ryżowe.
- Po chwili dodaj borówki amerykańskie. Gotową mieszankę przełóż do formy do pieczenia.
- Dodaj na wierzchu świeże borówki i wstaw do piekarnika na 45-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- I gotowe!