Ciasto z kruszonką i morelami

Ciasto z kruszonką i morelami to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że wypiek ten nie jest skomplikowany, to jeszcze świetnie smakuje. Po prostu WOW!
Zobacz także: Malinowy sernik na spodzie z herbatników
Składniki:
Porcje- 300 g mąka
- 1 szt. żółtko
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 8 g cukier wanilinowy
- 3-4 łyżki wiórki kokosowe
- 150 g masło z lodówki
- 120 g cukier
- 10 szt. morele
Sposób przygotowania:
- Zacznij od połączenia: mąki, cukru, proszku do pieczenia i cukru wanilinowego.
- Po chwili dodaj żółtko i masło prosto z lodówki. Połącz wszystkie składniki, tak aby otrzymać sypką mieszankę.
- Z części mieszanki zrób spód i wstaw go do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Na podpieczonym spodzie rozsyp wiórki kokosowe. Następnie ułóż połówki moreli...
- ...i dodaj kruszonkę. Ponownie wstaw blachę do piekarnika, tym razem na 40 minut.
- Smacznego!
Komentarze