Ciasto z kruszonką i morelami

ciasto z kruszonką i morelami

Ciasto z kruszonką i morelami to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że wypiek ten nie jest skomplikowany, to jeszcze świetnie smakuje. Po prostu WOW!

Zobacz także: Malinowy sernik na spodzie z herbatników

Ciasto z kruszonką i morelami 9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto z kruszonką i morelami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od połączenia: mąki, cukru, proszku do pieczenia i cukru wanilinowego.
    Zacznij od połączenia: mąki, cukru, proszku do pieczenia i cukru wanilinowego.
  2. Po chwili dodaj żółtko i masło prosto z lodówki. Połącz wszystkie składniki, tak aby otrzymać sypką mieszankę.
    Po chwili dodaj żółtko i masło prosto z lodówki. Połącz wszystkie składniki, tak aby otrzymać sypką mieszankę.
  3. Z części mieszanki zrób spód i wstaw go do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z części mieszanki zrób spód i wstaw go do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Na podpieczonym spodzie rozsyp wiórki kokosowe. Następnie ułóż połówki moreli...
    Na podpieczonym spodzie rozsyp wiórki kokosowe. Następnie ułóż połówki moreli...
  5. ...i dodaj kruszonkę. Ponownie wstaw blachę do piekarnika, tym razem na 40 minut.
    ...i dodaj kruszonkę. Ponownie wstaw blachę do piekarnika, tym razem na 40 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×