Ciasto z mandarynkami i galaretką

Porcje
8-9
Porcje
8-9
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu. W tym celu zblednuj herbatniki wraz z roztopionym masłem. Z uzyskanej mieszanki zrób spód.
  2. Umieść mandarynki w formie do pieczenia, jak na zdjęciu poniżej. Po czym wstaw blaszkę na chwilę do lodówki.
  3. W międzyczasie przygotuj mieszankę ze śmietanki, cukru pudru i jogurtu naturalnego.
  4. Nie zapomnij dodać również soku z cytryny i galaretki krystalicznej. Mieszankę przelej do formy i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
  5. Na wierzchu stwórz różyczkę z mandarynek w syropie. Zalej całość gęstniejącą galaretką brzoskwiniową. Ostatni raz wstaw formę do lodówki, by galaretka mogła stężeć.
  6. Smacznego!