Tarta z rabarbarem i truskawkami ma w sobie wszystko, to co najlepsze. To prawdziwy hit tego sezonu, dlatego nie może zabraknąć go w Twoim domu!
Przepis na ciasto kruche znajdziesz tutaj.
Zobacz także: Ciasto malinowe na kakaowym spodzie
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto kruche
- 3 łodygi rabarbar
- 3-4 szt. jajka
- 40 g cukier puder
- 60 g zmielone migdały
- 60 g cukier biały
- 250 g truskawki
- 1/4 szkl. śmietanka 30% opcjonalnie
Sposób przygotowania:
- Umieść ciasto kruche w formie na tartę. Następnie nakłuj je widelcem i piecz w piekarniku przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie połącz: jajka, cukier puder, biały cukier i zmielone migdały. Gotową mieszankę odstaw na bok. Gdyby była zbyt gęsta, możesz dodać trochę śmietanki.
- Potnij rabarbar, jak na zdjęciu poniżej.
- Na podpieczonym spodzie umieść truskawki. Przelej wcześniej przygotowaną mieszankę z jajkami i ułóż na wierzchu pocięty rabarbar.
- Kiedy skończysz układanie rabarbaru na wierzchu, wstaw tartę ponownie do piekarnika. Tym razem na 30-35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- I gotowe!
Genialna tarta z rabarbarem i truskawkami to hit tego sezonu 😍Dziś na naszej tarcie króluje rabarbar i truskawki ❤️ Będzie się działo 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/299688
Posted by Słodkości on Thursday, June 18, 2020