tarta z rabarbarem i truskawkami
Kategorie PrzepisySłodkości

Tarta z rabarbarem i truskawkami

Tarta z rabarbarem i truskawkami ma w sobie wszystko, to co najlepsze. To prawdziwy hit tego sezonu, dlatego nie może zabraknąć go w Twoim domu!

Przepis na ciasto kruche znajdziesz tutaj.

Zobacz także: Ciasto malinowe na kakaowym spodzie

Ciasto z rabarbarem i truskawkami8-9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto z rabarbarem i truskawkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umieść ciasto kruche w formie na tartę. Następnie nakłuj je widelcem i piecz w piekarniku przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść ciasto kruche w formie na tartę. Następnie nakłuj je widelcem i piecz w piekarniku przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie połącz: jajka, cukier puder, biały cukier i zmielone migdały. Gotową mieszankę odstaw na bok. Gdyby była zbyt gęsta, możesz dodać trochę śmietanki.
    W międzyczasie połącz: jajka, cukier puder, biały cukier i zmielone migdały. Gotową mieszankę odstaw na bok. Gdyby była zbyt gęsta, możesz dodać trochę śmietanki.
  3. Potnij rabarbar, jak na zdjęciu poniżej.
    Potnij rabarbar, jak na zdjęciu poniżej.
  4. Na podpieczonym spodzie umieść truskawki. Przelej wcześniej przygotowaną mieszankę z jajkami i ułóż na wierzchu pocięty rabarbar.
    Na podpieczonym spodzie umieść truskawki. Przelej wcześniej przygotowaną mieszankę z jajkami i ułóż na wierzchu pocięty rabarbar.
  5. Kiedy skończysz układanie rabarbaru na wierzchu, wstaw tartę ponownie do piekarnika. Tym razem na 30-35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Kiedy skończysz układanie rabarbaru na wierzchu, wstaw tartę ponownie do piekarnika. Tym razem na 30-35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. I gotowe!
    I gotowe!
Genialna tarta z rabarbarem i truskawkami to hit tego sezonu 😍

Dziś na naszej tarcie króluje rabarbar i truskawki ❤️ Będzie się działo 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/299688

Opublikowany przez Słodkości Czwartek, 18 czerwca 2020
299688