Ciasto z rabarbarem i truskawkami

Porcje
8-9
Porcje
8-9
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umieść ciasto kruche w formie na tartę. Następnie nakłuj je widelcem i piecz w piekarniku przez 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie połącz: jajka, cukier puder, biały cukier i zmielone migdały. Gotową mieszankę odstaw na bok. Gdyby była zbyt gęsta, możesz dodać trochę śmietanki.
  3. Potnij rabarbar, jak na zdjęciu poniżej.
  4. Na podpieczonym spodzie umieść truskawki. Przelej wcześniej przygotowaną mieszankę z jajkami i ułóż na wierzchu pocięty rabarbar.
  5. Kiedy skończysz układanie rabarbaru na wierzchu, wstaw tartę ponownie do piekarnika. Tym razem na 30-35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. I gotowe!
Tarta z rabarbarem i truskawkami
Genialna tarta z rabarbarem i truskawkami to hit tego sezonu 😍

Dziś na naszej tarcie króluje rabarbar i truskawki ❤️ Będzie się działo 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/299688

Posted by Słodkości on Thursday, June 18, 2020