Ciasto z żurawiną

ciasto z żurawiną

Ciasto z żurawiną i białą czekoladą to idealna kombinacja, której nie sposób powiedzieć nie. Do tego jest mega proste w przygotowaniu! Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Mini serniczki na zimno z mango

Ciasto z żurawiną9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto z żurawiną
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Masa serowa

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od zalania wrzątkiem żurawiny i odstawieniem jej na 20 minut. Następnie osusz i odstaw na bok. W dużej misce zmiksuj jajka, cukier i ekstrakt waniliowy.
    Cały proces rozpocznij od zalania wrzątkiem żurawiny i odstawieniem jej na 20 minut. Następnie osusz i odstaw na bok. W dużej misce zmiksuj jajka, cukier i ekstrakt waniliowy.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
    Jako kolejne składniki dodaj: mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
  3. Nie zapomnij dodać również rozpuszczonego masła, maślanki, żurawiny i białej czekolady. Powstałą mieszankę przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Nie zapomnij dodać również rozpuszczonego masła, maślanki, żurawiny i białej czekolady. Powstałą mieszankę przelej do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj masę serową. W tym celu połącz serek śmietankowy, ekstrakt waniliowy, ekstrakt pomarańczowy i cukier puder.
    W międzyczasie przygotuj masę serową. W tym celu połącz serek śmietankowy, ekstrakt waniliowy, ekstrakt pomarańczowy i cukier puder.
  5. Powstałą mieszankę rozprowadź na ostudzonym cieście. Na wierzchu rozsyp żurawinę i gotowe!
    Powstałą mieszankę rozprowadź na ostudzonym cieście. Na wierzchu rozsyp żurawinę i gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×