Ciecierzyca w 4 smakach

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowy składnik
Smak 1
Smak 2
Smak 3
Smak 4
Sposób przygotowania
  1. Podziel ciecierzycę na 4 miseczki. W pierwszej połącz ją z sosem sojowym, sezamem oraz czosnkiem granulowanym. Dokładnie wymieszaj.
  2. W drugiej misce z ciecierzycą połącz cynamon, gałkę muszkatołową, sól oraz miód. Dokładnie wymieszaj.
  3. W kolejnej misce do ciecierzycy dodaj oliwę z oliwek, parmezan, sól oraz suszone pomidory. Dokładnie wymieszaj.
  4. Natomiast w ostatniej misce wymieszaj z ciecierzycą oliwę z oliwek, paprykę wędzoną i ostrą, kmin rzymski, sól oraz pierz.
  5. Przesyp 4 smaki ciecierzycy na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!