Ciecierzycowa tarta z pomidorkami

Dziś znów przychodzimy z fitową propozycją, która skradła nasze serca ? Takie pyszności moglibyśmy jeść na okrągło ?

Ciecierzycowa tarta z pomidorkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciecierzycowa tarta z pomidorkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę z ciecierzycy oraz letnią wodę (stopniowo).
    W misce połącz ze sobą mąkę z ciecierzycy oraz letnią wodę (stopniowo).
  2. Jako kolejne składniki dodaj pestki słonecznika, kapary, oliwę z oliwek, oraz po szczypcie soli i pieprzu.
    Jako kolejne składniki dodaj pestki słonecznika, kapary, oliwę z oliwek, oraz po szczypcie soli i pieprzu.
  3. Powstałą mieszankę przenieś do formy do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przenieś do formy do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj na patelni pomidorki koktajlowe. Połącz je z czosnkiem, miodem, kremem balsamicznym, solą i pieprzem.
    W międzyczasie przygotuj na patelni pomidorki koktajlowe. Połącz je z czosnkiem, miodem, kremem balsamicznym, solą i pieprzem.
  5. Kiedy tarta będzie już gotowa, ułóż na górze przygotowane pomidorki i świeży tymianek. Smacznego!
    Kiedy tarta będzie już gotowa, ułóż na górze przygotowane pomidorki i świeży tymianek. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×