in

Cordon bleu z piekarnika

Kurczaka nigdy nie mamy dość. Zwłaszcza, że zawsze można go przygotować z czymś ciekawym i oryginalnym. I tym razem postawiliśmy na francuską wersję.

CORDON BLUE Z PIEKARNIKA
CORDON BLUE Z PIEKARNIKA
3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: bułkę tartą, parmezan, oregano i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: bułkę tartą, parmezan, oregano i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
  2. W piersiach z kurczaka zrób kieszonki. Następnie dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek.
    W piersiach z kurczaka zrób kieszonki. Następnie dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek.
  3. W środku kurczaka ułóż ser i szynkę.
    W środku kurczaka ułóż ser i szynkę.
  4. Ułóż w formie do pieczenia i na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.
    Ułóż w formie do pieczenia i na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.
  5. Smacznego!
    Smacznego!