PrzepisCorn dog - parówki w cieście kukurydzianym

Corn dog - parówki w cieście kukurydzianym

Corn dog - parówki w cieście kukurydzianym
Pyszności
24.01.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 15:45

W naszej kuchni lubimy testować nowe smaki, dlatego też nie mogliśmy pominąć pewnej amerykańskiej przekąski, która cieszy się ogromną popularnością. Corn dog, bo o nim mowa, totalnie zawrócił nam w głowach. Z Tobą też tak będzie ?

W przygotowaniu idealnego ciasta kukurydzianego pomógł nam blender próżniowy marki Philips (KUPISZ GO TUTAJ).

Składniki:

  1. 1 szkl. mąka kukurydziana
  2. 1 szkl. mąka pszenna
  3. olej rzepakowy do smażenia
  4. 2 łyżki cukier puder
  5. 1 łyżka proszek do pieczenia
  6. 1 szkl. maślanka
  7. 2 szt. jajka
  8. 8 szt. parówki
  9. 1 szczypta sól
  10. 2 łyżki olej
  11. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta kukurydzianego. W tym celu zmiksuj w blenderze: maślankę, jajka,

Obraz

2. ...olej, mąkę kukurydzianą i pszenną, cukier puder, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Wbij patyczki w parówki.

Obraz

4. I zanurz je w przygotowanym cieście kukurydzianym.

Obraz

5. Smaż corn dogi w rozgrzanym oleju ok. 5 minut, aż ciasto się zarumieni.

Obraz

6. Gotowe przekąski możesz podać zarówno z ketchupem, jak i musztardą. Palce lizać!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także