Corn dogi z kurczaka

corn-dogi-z-kurczaka

Corn dogi z kurczaka, szynką i serem to sprawdzony patent na pyszną przekąskę na ciepło. Nasze dzieci je uwielbiają i zawsze proszą o dokładkę!

Ciasto do smacznych corn dogów przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Chrupiące koszyczki – fantastyczne domowe ciasteczka

Corn dogi z kurczaka4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Corn dogi z kurczaka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Rozbij piersi z kurczaka przy pomocy tłuczka.
    Rozbij piersi z kurczaka przy pomocy tłuczka.
  2. Następnie ułóż na mięsie szynkę oraz żółty ser. Po czym zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na 30 minut.
    Następnie ułóż na mięsie szynkę oraz żółty ser. Po czym zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na 30 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj ciasto na corn dogi. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, mąkę pszenną i kukurydzianą, sodę oczyszczoną i ostrą paprykę.
    W międzyczasie przygotuj ciasto na corn dogi. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, mąkę pszenną i kukurydzianą, sodę oczyszczoną i ostrą paprykę.
  4. Nabij roladki na patyczki na szaszłyki.
    Nabij roladki na patyczki na szaszłyki.
  5. Następnie zanurz roladki w powstałym cieście...
    Następnie zanurz roladki w powstałym cieście...
  6. ...i smaż w rozgrzanym oleju.
    ...i smaż w rozgrzanym oleju.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×