PrzepisDania główneCorn dogi z kurczaka

Corn dogi z kurczaka

Corn dogi z kurczaka
Pyszności
17.06.2021 17:00, aktualizacja: 04.07.2021 18:21

Corn dogi z kurczaka, szynką i serem to sprawdzony patent na pyszną przekąskę na ciepło. Nasze dzieci je uwielbiają i zawsze proszą o dokładkę!

Ciasto do smacznych corn dogów przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 700 ml mleko
  3. 2 szkl. mąka kukurydziana
  4. 1 szkl. mąka pszenna
  5. 1 łyżka soda oczyszczona
  6. 1 łyżka sól
  7. 1 łyżka ostra papryka
  8. 4 plastry szynka włoska
  9. 4 plastry ser żółty
  10. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Rozbij piersi z kurczaka przy pomocy tłuczka.

Obraz

2. Następnie ułóż na mięsie szynkę oraz żółty ser. Po czym zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na 30 minut.

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj ciasto na corn dogi. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, mąkę pszenną i kukurydzianą, sodę oczyszczoną i ostrą paprykę.

Obraz

4. Nabij roladki na patyczki na szaszłyki.

Obraz

5. Następnie zanurz roladki w powstałym cieście...

Obraz

6. ...i smaż w rozgrzanym oleju.

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także