Corn dogi z kurczaka

Corn dogi z kurczaka, szynką i serem to sprawdzony patent na pyszną przekąskę na ciepło. Nasze dzieci je uwielbiają i zawsze proszą o dokładkę!
Ciasto do smacznych corn dogów przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Chrupiące koszyczki – fantastyczne domowe ciasteczka
Składniki:
Porcje szt.- 2 szt. filety z kurczaka
- 700 ml mleko
- 2 szkl. mąka kukurydziana
- 1 szkl. mąka pszenna
- 1 łyżka soda oczyszczona
- 1 łyżka sól
- 1 łyżka ostra papryka
- 4 plastry szynka włoska
- 4 plastry ser żółty
- 2 szt. jajka
Sposób przygotowania:
- Rozbij piersi z kurczaka przy pomocy tłuczka.
- Następnie ułóż na mięsie szynkę oraz żółty ser. Po czym zwiń w rulon i zabezpiecz przy pomocy folii spożywczej. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na 30 minut.
- W międzyczasie przygotuj ciasto na corn dogi. W tym celu połącz w blenderze: jajka, mleko, mąkę pszenną i kukurydzianą, sodę oczyszczoną i ostrą paprykę.
- Nabij roladki na patyczki na szaszłyki.
- Następnie zanurz roladki w powstałym cieście...
- ...i smaż w rozgrzanym oleju.
- Smacznego!
Komentarze