Crostini cotto z pesto z rukoli

Crostini cotto z pesto z rukoli i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaserwować swoim bliskim przepyszną kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



Pesto z rukoli do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze ręcznym On the Go marki Philips.
Zobacz także: Roladki z kurczaka z duszonym porem
Składniki:
Porcje szt.Pesto z rukoli
- 80 g rukola
- 25 g orzeszki pini podprażone
- 1-2 ząbki czosnek
- 100 ml oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól morska
- 100 g parmezan
Pozostałe składniki
- 1 szt. chleb pszenny
- 8 łyżek oliwa z oliwek
- 6 szt. szynka gotowana plastry
- 200 g mozzarella


Sposób przygotowania:
- Podziel chleb na kanapki.
- Następnie ułóż je na blaszce do pieczenia i polej oliwą z oliwek. Następnie wstaw do piekarnika na 8-10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj pesto z rukoli. W tym celu połącz w blenderze: rukolę, parmezan, orzeszki pini, czosnek, sól morską oraz oliwę z oliwek.
- Na podpieczonych kanapkach rozprowadź pesto z rukoli. Po czym dodaj ser oraz szynkę.
- Wstaw kanapki ponowie do piekarnika. Tym razem na 3-4 minuty.
- Smacznego!
Komentarze