Crostini z karmelizowaną cebulą i pieczarkami

crostini z karmelizowaną cebulą i pieczarkami

Przygotowujesz spotkanie w gronie przyjaciół, ale nie masz pomysłu co zaserwować swoim gościom? Już za moment pomożemy rozwiązać Ci ten problem 🥰  Będzie smacznie i oryginalnie jednocześnie 👍

Świetnym uzupełnieniem do naszej dzisiejszej przekąski jest koktajl Martini Fiero i Tonik.

Zobacz także: Kuleczki drożdżowe w przyprawach

Crostini z karmelizowaną cebulą i pieczarkami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Crostini z karmelizowaną cebulą i pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Składniki na crostini
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania cebuli. W tym celu smaż warzywo na maśle na małym palniku ok. 30 minut.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania cebuli. W tym celu smaż warzywo na maśle na małym palniku ok. 30 minut.
  2. Następnie dodaj pieczarki, świeży tymianek oraz czosnek. Smaż przez kolejne 20 minut.
    Następnie dodaj pieczarki, świeży tymianek oraz czosnek. Smaż przez kolejne 20 minut.
  3. Nie zapomnij również o occie z białego wina, soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszaj zawartość patelni.
    Nie zapomnij również o occie z białego wina, soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszaj zawartość patelni.
  4. Podziel bagietkę na mniejsze kawałki. Na każdym elemencie rozprowadź roztopione masło.
    Podziel bagietkę na mniejsze kawałki. Na każdym elemencie rozprowadź roztopione masło.
  5. Po czym dodaj na wierzch mieszankę cebuli i pieczarek. Na koniec posyp crostini parmezanem i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Po czym dodaj na wierzch mieszankę cebuli i pieczarek. Na koniec posyp crostini parmezanem i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Czas na koktajle z Martini Fiero. Umieść w szkle kostki lodu, po czym napełnij go alkoholem i tonikiem w proporcji 1:1.
    Czas na koktajle z Martini Fiero. Umieść w szkle kostki lodu, po czym napełnij go alkoholem i tonikiem w proporcji 1:1.
  7. Do każdego koktajlu dodaj po plastrze pomarańczy.
    Do każdego koktajlu dodaj po plastrze pomarańczy.
  8. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×