Crostini z karmelizowaną cebulą i pieczarkami

Porcje
8szt.
Porcje
8szt.
Składniki
Składniki na crostini
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania cebuli. W tym celu smaż warzywo na maśle na małym palniku ok. 30 minut.
  2. Następnie dodaj pieczarki, świeży tymianek oraz czosnek. Smaż przez kolejne 20 minut.
  3. Nie zapomnij również o occie z białego wina, soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszaj zawartość patelni.
  4. Podziel bagietkę na mniejsze kawałki. Na każdym elemencie rozprowadź roztopione masło.
  5. Po czym dodaj na wierzch mieszankę cebuli i pieczarek. Na koniec posyp crostini parmezanem i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Czas na koktajle z Martini Fiero. Umieść w szkle kostki lodu, po czym napełnij go alkoholem i tonikiem w proporcji 1:1.
  7. Do każdego koktajlu dodaj po plastrze pomarańczy.
  8. Smacznego!