Crostini z serkiem kozim i gruszkami

Crostini z serkiem kozim i gruszkami to nasz tajny przepis na genialną przekąskę imprezową. Kiedy ją przygotowujemy, nasi goście nie są w stanie jej odmówić!

Genialnym uzupełnieniem do pysznych przekąsek z gruszką w roli głównej jest koktajl Martini Fiero i Tonik.

Zobacz także: Grillowane pomidorki na bakłażanie

Crostini z serkiem kozim i gruszkami10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Crostini z serkiem kozim i gruszkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Podstawowe składniki
Dodatki
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od podzielenia pieczywa na mniejsze kawałki. Następnie umieść je w formie do pieczenia i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Cały proces rozpocznij od podzielenia pieczywa na mniejsze kawałki. Następnie umieść je w formie do pieczenia i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W tym celu połącz: serek kozi, parmezan, orzechy i pieprz. Przygotowaną mieszankę wstaw do lodówki minimum na godzinę.
    W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W tym celu połącz: serek kozi, parmezan, orzechy i pieprz. Przygotowaną mieszankę wstaw do lodówki minimum na godzinę.
  3. Teraz podziel gruszkę na pół, usuń gniazda nasienne, po czym podziel w cienkie plastry.
    Teraz podziel gruszkę na pół, usuń gniazda nasienne, po czym podziel w cienkie plastry.
  4. Na upieczonych crostini umieść serową mieszankę. Następnie dodaj kawałki gruszki, miód oraz posiekane orzechy.
    Na upieczonych crostini umieść serową mieszankę. Następnie dodaj kawałki gruszki, miód oraz posiekane orzechy.
  5. Czas na koktajle. Do szkła wsyp kostki lodu, po czym wlej Martini Fiero i tonik w proporcji 1:1. Nie zapomnij również o plastrze pomarańczy.
    Czas na koktajle. Do szkła wsyp kostki lodu, po czym wlej Martini Fiero i tonik w proporcji 1:1. Nie zapomnij również o plastrze pomarańczy.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×