Crostini z serkiem kozim i gruszkami

Porcje
10szt.
Porcje
10szt.
Składniki
Podstawowe składniki
Dodatki
Składniki na koktajl Martini Fiero i Tonik
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od podzielenia pieczywa na mniejsze kawałki. Następnie umieść je w formie do pieczenia i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie przygotuj serowy farsz. W tym celu połącz: serek kozi, parmezan, orzechy i pieprz. Przygotowaną mieszankę wstaw do lodówki minimum na godzinę.
  3. Teraz podziel gruszkę na pół, usuń gniazda nasienne, po czym podziel w cienkie plastry.
  4. Na upieczonych crostini umieść serową mieszankę. Następnie dodaj kawałki gruszki, miód oraz posiekane orzechy.
  5. Czas na koktajle. Do szkła wsyp kostki lodu, po czym wlej Martini Fiero i tonik w proporcji 1:1. Nie zapomnij również o plastrze pomarańczy.
  6. Smacznego!