cukinia faszerowana mięsem
Kategorie KolacjePrzepisy

Cukinia faszerowana mięsem

Cukinia faszerowana mięsem mielonym to gotowy pomysł na pyszny obiad lub kolację. Nie dość, że przygotujesz ją w mgnieniu oka, to jeszcze nieziemsko smakuje.

Zobacz także: Rolada z indyka w ananasie

Cukinia faszerowana z mięsem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cukinia faszerowana z mięsem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Podziel cukinię na kawałki. Następnie, przy pomocy kieliszka, wydrąż środek każdego elementu. Części, które usuniesz zetrzyj na tarce i wyciśnij nadmiar wody.
    Podziel cukinię na kawałki. Następnie, przy pomocy kieliszka, wydrąż środek każdego elementu. Części, które usuniesz zetrzyj na tarce i wyciśnij nadmiar wody.
  2. W dużej misce połącz: mięso mielone, startą na tarce cukinię, parmezan, pietruszkę, sól, pieprz i gałkę muszkatałową. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
    W dużej misce połącz: mięso mielone, startą na tarce cukinię, parmezan, pietruszkę, sól, pieprz i gałkę muszkatałową. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. W przygotowanej wcześniej cukinii umieść mięsną mieszankę. Ułóż kawałki cukinii w formie do pieczenia.
    W przygotowanej wcześniej cukinii umieść mięsną mieszankę. Ułóż kawałki cukinii w formie do pieczenia.
  4. Następnie przygotuj sos. W tym celu połącz w garnku masło i cebulę. Po chwili dodaj mąkę i mleko. Nie zapomnij także o soli i pierzu. Całą mieszankę zblenduj.
    Następnie przygotuj sos. W tym celu połącz w garnku masło i cebulę. Po chwili dodaj mąkę i mleko. Nie zapomnij także o soli i pierzu. Całą mieszankę zblenduj.
  5. Przelej sos do formy. Posyp całość parmezanem i wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
    Przelej sos do formy. Posyp całość parmezanem i wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Cukinia faszerowana mięsem

Pyszną cukinię nafaszerowaliśmy mięsem, po czym zapiekliśmy ją z kremowym sosem 😍👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/270547

Opublikowany przez Pyszności Czwartek, 16 kwietnia 2020
270547