Cukinia faszerowana z mięsem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowe składniki
Sos
Sposób przygotowania
  1. Podziel cukinię na kawałki. Następnie, przy pomocy kieliszka, wydrąż środek każdego elementu. Części, które usuniesz zetrzyj na tarce i wyciśnij nadmiar wody.
  2. W dużej misce połącz: mięso mielone, startą na tarce cukinię, parmezan, pietruszkę, sól, pieprz i gałkę muszkatałową. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. W przygotowanej wcześniej cukinii umieść mięsną mieszankę. Ułóż kawałki cukinii w formie do pieczenia.
  4. Następnie przygotuj sos. W tym celu połącz w garnku masło i cebulę. Po chwili dodaj mąkę i mleko. Nie zapomnij także o soli i pierzu. Całą mieszankę zblenduj.
  5. Przelej sos do formy. Posyp całość parmezanem i wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 180 stopni Celsjusza.
  6. Smacznego!