Kategorie Dania

Cukinia faszerowana mięsem mielonym , pomidorami, papryką i cebulką.

Cukinia to pyszne warzywo, z którego można przyrządzać wiele dań i przekąsek. Oprócz tego jest bardzo zdrowa – niskokaloryczna, lekkostrawna, zawiera wiele cennych witamin i minerałów.

W tym artykule zobaczysz ciekawy pomysł na przyrządzenie cukinii – faszerowana cukinia mięsem mielonym, pomidorami, papryką i cebulką, a wszystko to posypane startym żółtym serem. To bardzo lekkie i smaczne danie.

Przepis poniżej.

Cukinia faszerowana mięsem mielonym , pomidorami, papryką i cebulką.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cukinia faszerowana mięsem mielonym , pomidorami, papryką i cebulką.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każdą cukinię umyj, przekrój na pół, a następnie wydrąż za pomocą dużej łyżki.
    Każdą cukinię umyj, przekrój na pół, a następnie wydrąż za pomocą dużej łyżki.
  2. Kiedy wydrążysz cukinie, każdą połówkę posyp szczyptą soli.
    Kiedy wydrążysz cukinie, każdą połówkę posyp szczyptą soli.
  3. Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią cebulę.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie włóż na nią cebulę.
  4. Kiedy cebula się podsmaży, dodaj mięso mielone i przypraw je solą, pieprzem i oregano. Usmaż mięso.
    Kiedy cebula się podsmaży, dodaj mięso mielone i przypraw je solą, pieprzem i oregano. Usmaż mięso.
  5. Kiedy mięso będzie usmażone, dodaj paprykę, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj. Kiedy farsz się zagotuje, zdejmij patelnię z ognia.
    Kiedy mięso będzie usmażone, dodaj paprykę, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszaj. Kiedy farsz się zagotuje, zdejmij patelnię z ognia.
  6. Gotowy farsz nałóż do wydrążonych cukinii.
    Gotowy farsz nałóż do wydrążonych cukinii.
  7. Na koniec, wierzch każdej cukinii posyp startym żółtym serem. Przełóż cukinie na blaszkę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 35 minut.
    Na koniec, wierzch każdej cukinii posyp startym żółtym serem. Przełóż cukinie na blaszkę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 35 minut.
  8. Po 35 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i przełóż na talerze. Smacznego!
Cukinia faszerowana mięsem mielonym , pomidorami, papryką i cebulką.
114647