Faszerowana cukinia z papryką, kurczakiem, sosem enchilada i serem topionym

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umyj cukinie. Każdą z nich przekrój na pół oraz odetnij końcówki. Za pomocą łyżeczki wydrąż miąższ w każdej połówce cukinii. Uzyskany miąższ odłóż na bok i dobrze go posiekaj.
  2. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią cebulę, czosnek i paprykę. Podsmażaj przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj posiekany miąższ z cukinii, kminek, oregano, chilli, sól, pierś z kurczaka, bulion, 3 łyżki sosu enchilada i kolendrę. Dokładnie wszystko wymieszaj i zdejmij z ognia.
  3. Na dnie naczynia żaroodpornego wylej resztę sosu enchilada, a następnie ułóż połówki wydrążonej cukinii. Do każdej cukinii nałóż przygotowany farsz, a następnie każdą z nich posyp z wierzchu startym topionym serem. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 205 stopni C i piecz przez 35 minut.
  4. Po 35 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i przełóż cukinie na talerze. Smacznego!