Cukinia z piekarnika w formie łódki

Cukinia z piekarnika w formie łódki to smaczne, szybkie i proste danie dla całej rodziny. Warzywna mieszanka w najlepszym wydaniu!



Zobacz także: Biała fasolka z chorizo
Składniki:
Porcje- 2 szt. cukinia
- 1/2 szt. cebula
- 1 puszka czarna fasola
- 2 ząbki czosnek
- 1 puszka kukurydza
- 1 puszka pomidory w kawałkach w sosie
- 1/4 szkl. żółty ser
- 1 łyżeczka kminek
- 1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania:
- Podziel cukinię na pół (wzdłuż) i zrób w każdym kawałku wgłębienie.
- Wydrążone kawałki cukinii połącz w misce z: fasolą, kukurydzą, pomidorami, solą i kminem. Dokładnie wymieszaj.
- Powstałą mieszankę przełóż do przygotowanych łódek z cukinii.
- Posyp żółtym serem i piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze