PrzepisDania główneCukiniowe cannelloni

Cukiniowe cannelloni

Cukiniowe cannelloni
Pyszności
20.10.2018 12:00, aktualizacja: 22.10.2018 07:35

Pyszne i zdrowe cukiniowe cannelloni z pewnością skradną Wasze serca ❤️ Po prostu genialne! ?

Składniki:

  1. 1-2 szt cukinia
  2. 1 szt jako
  3. 1 łyżeczka cukier
  4. 50 g świeży szpinak
  5. 500 g passata pomidorowa
  6. 250 g ricotta
  7. 1/3 szkl starty parmezan
  8. 1/3 szkl świeża bazylia
  9. 1 szkl mrożony groszek
  10. 1 łyżeczka pieprz cytrynowy
  11. 2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia rozprowadź passatę pomidorową, sól, cukier, pieprz i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W misce przygotuj farsz, łącząc ze sobą: groszek, ricottę, sól i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Następnie dodaj posiekany szpinak i jajko. Ponownie wymieszaj.

Obraz

3. Pokrój cukinię w cienkie paski. Następnie rozprowadź na nich wcześniej przygotowany farsz i zwiń (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

4. Umieść cukiniowe cannelloni w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także