in ,

Cukiniowe cannelloni

Pyszne i zdrowe cukiniowe cannelloni z pewnością skradną Wasze serca ❤️ Po prostu genialne! 😉

Cukiniowe cannelloni
Cukiniowe cannelloni
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W formie do pieczenia rozprowadź passatę pomidorową, sól, cukier, pieprz i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj.
    W formie do pieczenia rozprowadź passatę pomidorową, sól, cukier, pieprz i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj.
  2. W misce przygotuj farsz, łącząc ze sobą: groszek, ricottę, sól i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Następnie dodaj posiekany szpinak i jajko. Ponownie wymieszaj.
    W misce przygotuj farsz, łącząc ze sobą: groszek, ricottę, sól i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Następnie dodaj posiekany szpinak i jajko. Ponownie wymieszaj.
  3. Pokrój cukinię w cienkie paski. Następnie rozprowadź na nich wcześniej przygotowany farsz i zwiń (jak na zdjęciu poniżej).
    Pokrój cukinię w cienkie paski. Następnie rozprowadź na nich wcześniej przygotowany farsz i zwiń (jak na zdjęciu poniżej).
  4. Umieść cukiniowe cannelloni w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).
    Umieść cukiniowe cannelloni w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!