Pyszne i zdrowe cukiniowe cannelloni z pewnością skradną Wasze serca ❤️ Po prostu genialne! ?
Składniki:
Porcje- 1-2 szt cukinia
- 1 szt jako
- 50 g świeży szpinak
- 500 g passata pomidorowa
- 250 g ricotta
- 1/3 szkl starty parmezan
- 1/3 szkl świeża bazylia
- 1 szkl mrożony groszek
- 1 łyżeczka pieprz cytrynowy
- 2 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka cukier
Sposób przygotowania:
- W formie do pieczenia rozprowadź passatę pomidorową, sól, cukier, pieprz i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszaj.
- W misce przygotuj farsz, łącząc ze sobą: groszek, ricottę, sól i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Następnie dodaj posiekany szpinak i jajko. Ponownie wymieszaj.
- Pokrój cukinię w cienkie paski. Następnie rozprowadź na nich wcześniej przygotowany farsz i zwiń (jak na zdjęciu poniżej).
- Umieść cukiniowe cannelloni w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30-40 minut (temperatura 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Cukiniowe cannelloniWłoski makaron zrobiliśmy z cukinii 👍 I do tego w wersji fit 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/229297
Posted by Pyszności Fit on Tuesday, October 16, 2018