Cukiniowe naleśniki z łososiem

Cukiniowe naleśniki z łososiem to genialna kombinacja smakowa, której nie sposób odmówić. Zresztą za moment sama się o tym przekonasz.
Ciasto na naleśniki z dodatkiem cukinii przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Kokosowo-malinowy deser na zimno
Składniki:
PorcjeCiasto na naleśniki
- 1 szt. cukinia
- 2 szt. jajka
- 250 ml mleko
- 160 g mąka
- 3 łyżki olej roślinny
- 1 szczypta sól
- 1/2 szkl. pietruszka posiekana
Farsz
- 300 g serek śmietankowy
- 300 g łosoś wędzony
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od połączenia w blenderze: cukinii, jajek, mleka i oleju roślinnego.
- Przelej mieszankę do miski i dodaj do niej mąkę, posiekaną pietruszkę oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
- Usmaż naleśniki.
- Na każdym naleśniku rozprowadź serek śmietankowy oraz łososia. Każdego naleśnika zwiń w rulon.
- Smacznego!
Komentarze