PrzepisDania główneCukiniowe naleśniki z łososiem

Cukiniowe naleśniki z łososiem

Cukiniowe naleśniki z łososiem
Pyszności
04.07.2021 13:00, aktualizacja: 05.07.2021 11:11

Cukiniowe naleśniki z łososiem to genialna kombinacja smakowa, której nie sposób odmówić. Zresztą za moment sama się o tym przekonasz.

Ciasto na naleśniki z dodatkiem cukinii przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 300 g serek śmietankowy
  2. 300 g łosoś wędzony

Ciasto na naleśniki

  1. 1 szt. cukinia
  2. 2 szt. jajka
  3. 250 ml mleko
  4. 160 g mąka
  5. 3 łyżki olej roślinny
  6. 1 szczypta sól
  7. 1/2 szkl. pietruszka posiekana

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od połączenia w blenderze: cukinii, jajek, mleka i oleju roślinnego.

Obraz

2. Przelej mieszankę do miski i dodaj do niej mąkę, posiekaną pietruszkę oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Usmaż naleśniki.

Obraz

4. Na każdym naleśniku rozprowadź serek śmietankowy oraz łososia. Każdego naleśnika zwiń w rulon.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także