Cukiniowe szaszłyki w innym wydaniu

Cukiniowe szaszłyki w innym wydaniu to jest to! Wystarczy, że raz je przygotujesz, a Twoi bliscy będą się o nie upominać. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią
Składniki:
Porcje- 2 szt. cukinia
- 40 g bułka tarta
- 1/2 szkl. mozzarella
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/4 szkl. natka pietruszki
- kilka plastrów szynka
- 100 g ser w kawałku
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: bułkę tartą, mozzarellę, czosnek w proszku, sól, pieprz oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
- Podziel cukinię na cienkie plastry.
- Na każdym plastrze rozprowadź mieszankę z miski. Dodaj również plastry szynki i kawałki żółtego sera. Teraz zwiń w rulon.
- Na koniec nabij po trzy kawałki na patyczek.
- Gotowe szaszłyki ułóż w formie do pieczenia. Następnie posmaruj je oliwą z oliwek i posyp mozzarellą. Teraz wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze