in

Cynamonowe jabłuszka

Uwielbiamy jabłka, dlatego dziś postanowiliśmy połączyć je z pysznym ciastem drożdżowym oraz cynamonem i brązowym cukrem.

Przepis na ciasto drożdżowe znajdziesz tutaj.

Cynamonowe jałbuszka
Cynamonowe jałbuszka
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Usuń wewnętrzną część jabłek. Następnie rozprowadź w środku roztopione masło oraz mieszankę brązowego cukru z cynamonem.
    Usuń wewnętrzną część jabłek. Następnie rozprowadź w środku roztopione masło oraz mieszankę brązowego cukru z cynamonem.
  2. Z ciasta drożdżowego wytnij pasy, które posmaruj najpierw roztopionym masłem, a potem mieszanką cukru i cynamonu.
    Z ciasta drożdżowego wytnij pasy, które posmaruj najpierw roztopionym masłem, a potem mieszanką cukru i cynamonu.
  3. Zwiń w rulon i umieść w jabłkach. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Zwiń w rulon i umieść w jabłkach. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Smacznego!
    Smacznego!