Cynamonowe kwiatki

Cynamonowe kwiatki to nasz najnowszy hit. Te pyszne, a zarazem oryginalnie wykonane ciastka zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. Tego nie możesz przegapić!

Ciasto na fenomenalny deser przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Zapiekany bakłażan w sosie marinara

Cynamonowe kwiatki40
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cynamonowe kwiatki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Ciasto
Posypka

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu zblenduj: mleko, jajka, mąkę pszenną, cukier i sól.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu zblenduj: mleko, jajka, mąkę pszenną, cukier i sól.
  2. Przelej mieszankę do rękawa cukierniczego.
    Przelej mieszankę do rękawa cukierniczego.
  3. Teraz weź chochelkę z cednikiem i na zewnętrznej stronie zacznij robić wzorek. Następnie zanurz narzędzie w rozgrzanym oleju i smaż w ten sposób przez 10-15 sekund.
    Teraz weź chochelkę z cednikiem i na zewnętrznej stronie zacznij robić wzorek. Następnie zanurz narzędzie w rozgrzanym oleju i smaż w ten sposób przez 10-15  sekund.
  4. Od razu po wyjęciu z oleju, obtocz ciastka w mieszance cukru i cynamonu.
    Od razu po wyjęciu z oleju, obtocz ciastka w mieszance cukru i cynamonu.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×