PrzepisDeseryCynamonowe kwiatki

Cynamonowe kwiatki

Cynamonowe kwiatki
Pyszności
10.11.2020 17:00, aktualizacja: 15.11.2020 11:58

Cynamonowe kwiatki to nasz najnowszy hit. Te pyszne, a zarazem oryginalnie wykonane ciastka zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. Tego nie możesz przegapić!

Ciasto na fenomenalny deser przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Ciasto

  1. 2 szkl. mleko
  2. 3 szt. jajka
  3. 2,5 szkl. mąka pszenna
  4. 1/2 szkl. cukier
  5. 1/2 łyżeczki sól

Posypka

  1. 1/2 szkl. cukier
  2. 1 łyżeczka cynamon

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu zblenduj: mleko, jajka, mąkę pszenną, cukier i sól.

Obraz

2. Przelej mieszankę do rękawa cukierniczego.

Obraz

3. Teraz weź chochelkę z cednikiem i na zewnętrznej stronie zacznij robić wzorek. Następnie zanurz narzędzie w rozgrzanym oleju i smaż w ten sposób przez 10-15 sekund.

Obraz

4. Od razu po wyjęciu z oleju, obtocz ciastka w mieszance cukru i cynamonu.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także