Cynamonowe kwiatki

Cynamonowe kwiatki to nasz najnowszy hit. Te pyszne, a zarazem oryginalnie wykonane ciastka zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. Tego nie możesz przegapić!



Ciasto na fenomenalny deser przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Zapiekany bakłażan w sosie marinara
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu zblenduj: mleko, jajka, mąkę pszenną, cukier i sól.
- Przelej mieszankę do rękawa cukierniczego.
- Teraz weź chochelkę z cednikiem i na zewnętrznej stronie zacznij robić wzorek. Następnie zanurz narzędzie w rozgrzanym oleju i smaż w ten sposób przez 10-15 sekund.
- Od razu po wyjęciu z oleju, obtocz ciastka w mieszance cukru i cynamonu.
- Smacznego!
Komentarze