Cynamonowe zajączki

Święta tuż tuż, dlatego dziś przychodzimy z genialnym przepisem, którego nie możesz przegapić ? Cała rodzina będzie zachwycona ?

Cynamonowe zajączki - słodokości15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cynamonowe zajączki - słodokości
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ciasto francuskie na dwa identyczne kwadraty. Na pierwszym (poza krawędziami) rozprowadź roztopione masło. Następnie rozsyp cynamon z cukrem.
    Podziel ciasto francuskie na dwa identyczne kwadraty. Na pierwszym (poza krawędziami) rozprowadź roztopione masło. Następnie rozsyp cynamon z cukrem.
  2. Na pozostawionych krawędziach rozprowadź przy pomocy pędzelka wodę. Przyłóż drugim ciastem i zrób falbankę, używając widelca.
    Na pozostawionych krawędziach rozprowadź przy pomocy pędzelka wodę. Przyłóż drugim ciastem i zrób falbankę, używając widelca.
  3. Podziel ciasto na cienkie paski.
    Podziel ciasto na cienkie paski.
  4. Z paseczków stwórz zajączki i ułóż je na papierze do pieczenia. Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw na 10 minut do piekarnika (220 stopni Celsjusza).
    Z paseczków stwórz zajączki i ułóż je na papierze do pieczenia. Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw na 10 minut do piekarnika (220 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×