Cynamonowe zajączki

Święta tuż tuż, dlatego dziś przychodzimy z genialnym przepisem, którego nie możesz przegapić ? Cała rodzina będzie zachwycona ?
Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto francuskie
- 3 łyżki masło roztopione
- 1-2 łyżki cynamon
- 2-3 łyżki cukier
Sposób przygotowania:
- Podziel ciasto francuskie na dwa identyczne kwadraty. Na pierwszym (poza krawędziami) rozprowadź roztopione masło. Następnie rozsyp cynamon z cukrem.
- Na pozostawionych krawędziach rozprowadź przy pomocy pędzelka wodę. Przyłóż drugim ciastem i zrób falbankę, używając widelca.
- Podziel ciasto na cienkie paski.
- Z paseczków stwórz zajączki i ułóż je na papierze do pieczenia. Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw na 10 minut do piekarnika (220 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze