Cytrynowa babka

Tuż przed samymi świętami przychodzimy z ostatnim wielkanocnym przepisem. Oto pyszna, a zarazem błyskawiczna babka cytrynowa, w której zakochacie się od pierwszego kęsa ?

Cytrynowa babka12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cytrynowa babka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą 5 jajek i cukier. Zmiksuj składniki i po chwili zacznij dodawać stopniowo olej.
    W misce połącz ze sobą 5 jajek i cukier. Zmiksuj składniki i po chwili zacznij dodawać stopniowo olej.
  2. W misce połącz ze sobą przesianą mąkę, kisiel cytrynowy i proszek do pieczenia.
    W misce połącz ze sobą przesianą mąkę, kisiel cytrynowy i proszek do pieczenia.
  3. Przesyp sypkie produkty do mieszanki z jajek, cukru oraz oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
    Przesyp sypkie produkty do mieszanki z jajek, cukru oraz oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
  4. Przelej powstałą mieszankę do formy na babkę. Piecz przyszłą babkę przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
    Przelej powstałą mieszankę do formy na babkę. Piecz przyszłą babkę przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
  5. Gotową babkę możesz udekorować przy pomocy cukru pudru.
    Gotową babkę możesz udekorować przy pomocy cukru pudru.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×