Cytrynowa babka

Tuż przed samymi świętami przychodzimy z ostatnim wielkanocnym przepisem. Oto pyszna, a zarazem błyskawiczna babka cytrynowa, w której zakochacie się od pierwszego kęsa ?
Składniki:
Porcje- 5 szt. jajka
- 1 szkl. cukier
- 1 szkl. olej
- 1 szkl. mąka przesiana
- 1 szkl. kisiel cytrynowy bez cukru
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą 5 jajek i cukier. Zmiksuj składniki i po chwili zacznij dodawać stopniowo olej.
- W misce połącz ze sobą przesianą mąkę, kisiel cytrynowy i proszek do pieczenia.
- Przesyp sypkie produkty do mieszanki z jajek, cukru oraz oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
- Przelej powstałą mieszankę do formy na babkę. Piecz przyszłą babkę przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).
- Gotową babkę możesz udekorować przy pomocy cukru pudru.
Komentarze