PrzepisDeseryCytrynowa babka

Cytrynowa babka

Cytrynowa babka
Pyszności
30.03.2018 17:00, aktualizacja: 06.04.2018 15:18

Tuż przed samymi świętami przychodzimy z ostatnim wielkanocnym przepisem. Oto pyszna, a zarazem błyskawiczna babka cytrynowa, w której zakochacie się od pierwszego kęsa ?

Składniki:

  1. 5 szt. jajka
  2. 1 szkl. cukier
  3. 1 szkl. olej
  4. 1 szkl. mąka przesiana
  5. 1 szkl. kisiel cytrynowy bez cukru
  6. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  7. cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą 5 jajek i cukier. Zmiksuj składniki i po chwili zacznij dodawać stopniowo olej.

Obraz

2. W misce połącz ze sobą przesianą mąkę, kisiel cytrynowy i proszek do pieczenia.

Obraz

3. Przesyp sypkie produkty do mieszanki z jajek, cukru oraz oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Przelej powstałą mieszankę do formy na babkę. Piecz przyszłą babkę przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku (180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotową babkę możesz udekorować przy pomocy cukru pudru.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także