in ,

Cytrynowa rolada bezowa

Cytrynowa rolada bezowa z migdałami skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu nie ma innej opcji 👍

Zobacz także: Pyszna rolada z kremem czekoladowym

Cytrynowa rolada bezowa
Cytrynowa rolada bezowa
6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Beza
Masa

Sposób przygotowania:

  1. Ubij białka z cukrem pudrem.
    Ubij białka z cukrem pudrem.
  2. Następnie przełóż na blachę do pieczenia i posyp migdałami. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.
    Następnie przełóż na blachę do pieczenia i posyp migdałami. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj masę. Najpierw ubij śmietankę 30%. Potem dodaj krem cytrynowy i cukier puder. Połącz wszystkie składniki.
    W międzyczasie przygotuj masę. Najpierw ubij śmietankę 30%. Potem dodaj krem cytrynowy i cukier puder. Połącz wszystkie składniki.
  4. Na blacie rozłóż folię spożywczą. Następnie połóż na niej ostudzoną bezę. Rozprowadź na niej cytrynowy krem i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę.
    Na blacie rozłóż folię spożywczą. Następnie połóż na niej ostudzoną bezę. Rozprowadź na niej cytrynowy krem i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę.
  5. I gotowe!
    I gotowe!