cytrynowa rolada bezowa
Kategorie PrzepisySłodkości

Cytrynowa rolada bezowa

Cytrynowa rolada bezowa z migdałami skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu nie ma innej opcji 👍

Zobacz także: Pyszna rolada z kremem czekoladowym

Cytrynowa rolada bezowa6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cytrynowa rolada bezowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Beza
Masa

Sposób przygotowania:

  1. Ubij białka z cukrem pudrem.
    Ubij białka z cukrem pudrem.
  2. Następnie przełóż na blachę do pieczenia i posyp migdałami. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.
    Następnie przełóż na blachę do pieczenia i posyp migdałami. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj masę. Najpierw ubij śmietankę 30%. Potem dodaj krem cytrynowy i cukier puder. Połącz wszystkie składniki.
    W międzyczasie przygotuj masę. Najpierw ubij śmietankę 30%. Potem dodaj krem cytrynowy i cukier puder. Połącz wszystkie składniki.
  4. Na blacie rozłóż folię spożywczą. Następnie połóż na niej ostudzoną bezę. Rozprowadź na niej cytrynowy krem i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę.
    Na blacie rozłóż folię spożywczą. Następnie połóż na niej ostudzoną bezę. Rozprowadź na niej cytrynowy krem i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę.
  5. I gotowe!
    I gotowe!
Cytrynowa rolada bezowa

Rolada bezowa z cytrynowym akcentem to jest TO!PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/257964

Publiée par Słodkości sur Mardi 13 août 2019