Cytrynowa rolada bezowa z migdałami skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu nie ma innej opcji ?
Zobacz także: Pyszna rolada z kremem czekoladowym
Składniki:
PorcjeBeza
- 5 szt. białka
- 275 g cukier puder
- 60 g płatki migdałów
Masa
- 400 ml śmietanka 30%
- 4 łyżki krem cytrynowy
- 4 łyżki cukier puder
Sposób przygotowania:
- Ubij białka z cukrem pudrem.
- Następnie przełóż na blachę do pieczenia i posyp migdałami. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.
- W międzyczasie przygotuj masę. Najpierw ubij śmietankę 30%. Potem dodaj krem cytrynowy i cukier puder. Połącz wszystkie składniki.
- Na blacie rozłóż folię spożywczą. Następnie połóż na niej ostudzoną bezę. Rozprowadź na niej cytrynowy krem i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę.
- I gotowe!
Cytrynowa rolada bezowaRolada bezowa z cytrynowym akcentem to jest TO!PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/257964
Posted by Słodkości on Tuesday, August 13, 2019