PrzepisCytrynowa rolada bezowa

Cytrynowa rolada bezowa

Cytrynowa rolada bezowa
Pyszności
30.08.2019 12:00, aktualizacja: 02.09.2019 10:44

Cytrynowa rolada bezowa z migdałami skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Po prostu nie ma innej opcji ?

Składniki:

Beza

  1. 5 szt. białka
  2. 275 g cukier puder
  3. 60 g płatki migdałów

Masa

  1. 400 ml śmietanka 30%
  2. 4 łyżki krem cytrynowy
  3. 4 łyżki cukier puder

Sposób przygotowania:

1. Ubij białka z cukrem pudrem.

Obraz

2. Następnie przełóż na blachę do pieczenia i posyp migdałami. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temperatura 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 20 minut.

Obraz

3. W międzyczasie przygotuj masę. Najpierw ubij śmietankę 30%. Potem dodaj krem cytrynowy i cukier puder. Połącz wszystkie składniki.

Obraz

4. Na blacie rozłóż folię spożywczą. Następnie połóż na niej ostudzoną bezę. Rozprowadź na niej cytrynowy krem i zwiń w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę.

Obraz

5. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także