Cytrynowe shoty z galaretki i wódki – sposób podania alkoholu, który zachwyci każdego!

Chcesz zaskoczyć czymś swoich znajomych lub przyjaciół na następnej imprezie? Nie wiesz jak? Nie przejmuj się, ponieważ już za chwilę podsunę ci na to świetny pomysł.

Sposobów podawania alkoholu jest bardzo wiele. W ostatnim czasie bardzo modne stały się galaretkowe shoty z wódką. Poznaliśmy już arbuzowe, truskawkowe. Dzisiaj przyszedł czas na… cytrynowe! Nie traćmy więc czasu i bierzmy się do pracy.

Przepis poniżej.

Cytrynowe shoty z galaretki i wódki - sposób podania alkoholu, który zachwyci każdego!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cytrynowe shoty z galaretki i wódki - sposób podania alkoholu, który zachwyci każdego!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każdą cytrynę przekrój na pół i wydrąż środek z każdej z nich. Pamiętaj, aby nie naruszyć skórki.
    Każdą cytrynę przekrój na pół i wydrąż środek z każdej z nich. Pamiętaj, aby nie naruszyć skórki.
  2. Wydrążone cytryny umieść w blaszce na babeczki lub w jakichkolwiek innych pojemnikach. Dzięki temu, będą utrzymane w pozycji pionowej i nic się z nich nie wyleje.
    Wydrążone cytryny umieść w blaszce na babeczki lub w jakichkolwiek innych pojemnikach. Dzięki temu, będą utrzymane w pozycji pionowej i nic się z nich nie wyleje.
  3. Rozgrzej garnek, a następnie włóż do niego sok z cytryny, sok pomarańczowy, cukier, żelatynę i wodę. Mieszaj i podgrzewaj przez ok. 5 minut, aby żelatyna się rozpuściła. Pamiętaj jednak, że mikstura nie może się zagotować!
    Rozgrzej garnek, a następnie włóż do niego sok z cytryny, sok pomarańczowy, cukier, żelatynę i wodę. Mieszaj i podgrzewaj przez ok. 5 minut, aby żelatyna się rozpuściła. Pamiętaj jednak, że mikstura nie może się zagotować!
  4. Kiedy żelatyna się rozpuści, dodaj wódkę, wymieszaj i zdejmij garnek z ognia.
    Kiedy żelatyna się rozpuści, dodaj wódkę, wymieszaj i zdejmij garnek z ognia.
  5. Przelej mieszankę z garnka do miarki do wody. W ten sposób łatwiej będzie przelać ją do cytryn. Następnie przelej miksturę do cytryn. Każdą z nich zalej do pełna. Włóż blaszkę z cytrynami do lodówki na całą noc.
    Przelej mieszankę z garnka do miarki do wody. W ten sposób łatwiej będzie przelać ją do cytryn. Następnie przelej miksturę do cytryn. Każdą z nich zalej do pełna. Włóż blaszkę z cytrynami do lodówki na całą noc.
  6. Następnego dnia, wyjmij blaszkę z lodówki. Każdą cytrynę przekrój na 6 mniejszych części.
    Następnego dnia, wyjmij blaszkę z lodówki. Każdą cytrynę przekrój na 6 mniejszych części.
  7. Miłej degustacji!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×