Cytrynowe suflety

Naszła nas ochota na suflety i oto są – w cytrynowej formie ?? Co o niej sądzicie? ?

Cytrynowe suflety8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cytrynowe suflety
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij końcówkę każdej cytryny, tak aby swobodnie stała na blacie. Następnie odetnij końcówki cytryny z drugiej strony. Wydrąż środek, po czym ustaw na blaszce do pieczenia.
    Odetnij końcówkę każdej cytryny, tak aby swobodnie stała na blacie. Następnie odetnij końcówki cytryny z drugiej strony. Wydrąż środek, po czym ustaw na blaszce do pieczenia.
  2. 3 żółtka zmiksuj z połową cukru, mąką i sokiem z cytryny.
    3 żółtka zmiksuj z połową cukru, mąką i sokiem z cytryny.
  3. Gotową mieszankę ucieraj w kąpieli wodnej.
    Gotową mieszankę ucieraj w kąpieli wodnej.
  4. Następnie połącz je z ubitą pianą (zmiksuj ze sobą białka i drugą połowę cukru).
    Następnie połącz je z ubitą pianą (zmiksuj ze sobą białka i drugą połowę cukru).
  5. Powstały krem przełóż do cytryn i wstaw je do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, ok. 15 minut)
    Powstały krem przełóż do cytryn i wstaw je do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, ok. 15 minut)
  6. Gotowe suflety możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe suflety możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×