Cytrynowe suflety

Naszła nas ochota na suflety i oto są – w cytrynowej formie ?? Co o niej sądzicie? ?
Składniki:
Porcje- 8 szt. cytryny
- 3 szt. jajka podzielone na żółtka i białka
- 1/2 szkl. cukier podzielony na pół
- 2 łyżki mąka
- 3/4 szkl. sok z cytryny
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Odetnij końcówkę każdej cytryny, tak aby swobodnie stała na blacie. Następnie odetnij końcówki cytryny z drugiej strony. Wydrąż środek, po czym ustaw na blaszce do pieczenia.
- 3 żółtka zmiksuj z połową cukru, mąką i sokiem z cytryny.
- Gotową mieszankę ucieraj w kąpieli wodnej.
- Następnie połącz je z ubitą pianą (zmiksuj ze sobą białka i drugą połowę cukru).
- Powstały krem przełóż do cytryn i wstaw je do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, ok. 15 minut)
- Gotowe suflety możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze