Cytrynowe suflety

Porcje
8
Porcje
8
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Odetnij końcówkę każdej cytryny, tak aby swobodnie stała na blacie. Następnie odetnij końcówki cytryny z drugiej strony. Wydrąż środek, po czym ustaw na blaszce do pieczenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. 3 żółtka zmiksuj z połową cukru, mąką i sokiem z cytryny.
  3. Gotową mieszankę ucieraj w kąpieli wodnej.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Następnie połącz je z ubitą pianą (zmiksuj ze sobą białka i drugą połowę cukru).
  5. Powstały krem przełóż do cytryn i wstaw je do piekarnika (temp. 175 stopni Celsjusza, ok. 15 minut)
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Gotowe suflety możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego!