Cytrynowe tofu z piekarnika

Tofu w takim wydaniu jeszcze u nas nie było ? Wystarczył jeden kęs, aby zakochać się w nim bez pamięci ?
Składniki:
Porcje- 400 g tofu
- 1 szkl. płatki pełnoziarniste
- 1 szt cytryna
- 1 łyżka świeży koperek posiekany
- 1/4 szkl. oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: płatki pełnoziarniste, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
- Ułóż tofu w formie do pieczenia. Następnie skropl je sokiem z cytryny. Dopraw również pieprzem cytrynowym, solą oraz koperkiem.
- Na wierzchu umieść wcześniej przygotowaną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze