CYTRYNOWE TOFU Z PIEKARNIKA FIT
Dania
Przekąski
Porcje
4
Porcje
4
Składniki
400
g
tofu
1
szkl.
płatki pełnoziarniste
1
szt
cytryna
1
łyżka
świeży koperek
posiekany
1/4
szkl.
oliwa z oliwek
1/2
łyżeczki
sól
1/2
łyżeczki
pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania
W misce połącz ze sobą: płatki pełnoziarniste, skórkę z cytryny, oliwę z oliwek oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
Ułóż tofu w formie do pieczenia. Następnie skropl je sokiem z cytryny. Dopraw również pieprzem cytrynowym, solą oraz koperkiem.
Na wierzchu umieść wcześniej przygotowaną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
Smacznego!