Czekoladowa chałka

Pyszną chałkę postanowiłam nieco podkręcić i połączyłam ją z najlepszym kremem czekoladowym kremem na świecie! Pychotka ?

Czekoladowa chałka12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowa chałka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Przepis na chałkę
Przepis na czekoladowy krem

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze połącz ze sobą mąkę, cukier oraz suche drożdże.
    W mikserze połącz ze sobą mąkę, cukier oraz suche drożdże.
  2. Następnie zmień końcówkę miksera i dodaj ciepłe mleko, roztopione masło, żółtka i sól. Kiedy uformuje się ciasto, przełóż je do miski i przykryj ściereczką. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
    Następnie zmień końcówkę miksera i dodaj ciepłe mleko, roztopione masło, żółtka i sól. Kiedy uformuje się ciasto, przełóż je do miski i przykryj ściereczką. Odstaw do wyrośnięcia na godzinę.
  3. Po godzinie dobrze rozwałkuj ciasto. Następnie nałóż czekoladowy krem. Aby go przygotować, połącz ze sobą na palniku cukier, kakao, wodę i śmietankę. Po 5 minutach zdejmij garnek z palnika i dodaj czekoladę, masło i sól.
    Po godzinie dobrze rozwałkuj ciasto. Następnie nałóż czekoladowy krem. Aby go przygotować, połącz ze sobą na palniku cukier, kakao, wodę i śmietankę. Po 5 minutach zdejmij garnek z palnika i dodaj czekoladę, masło i sól.
  4. Ciasto zwiń w rulon.
    Ciasto zwiń w rulon.
  5. Ciasto natnij w połowie. Następnie wykręć jak na zdjęciu poniżej.
    Ciasto natnij w połowie. Następnie wykręć jak na zdjęciu poniżej.
  6. Przełóż do formy i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż do formy i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×