Składniki
|
Sposób przygotowania
Połam białą czekoladę na kostki i włóż je do miseczki. Umieść miseczkę w mikrofali na minutę.
Otwórz plastikową kulę i wlej do niej roztopioną białą czekoladę. Następnie zamknij kulę i poobracaj ją dookoła, aby czekolada dokładnie ją pokryła. Włóż do zamrażarki na 30 minut.
Po 30 minutach otwórz plastikową formę i wyjmij z niej czekoladową kulę.
Za pomocą gorącej łyżeczki wygładź krawędzie kuli.
Opłucz talerz gorącą wodą i osusz go.
Umieść kulę na talerzu. Dociśnij ją do niego i delikatnie pookręcaj kulę, jednocześnie cały czas dociskając ją do talerza. Podnieś kulę i odłóż ją na bok.
Na środku talerza ułóż ciastka i gałkę lodów.
Na ciastkach i lodach połóż kulę.
Dociśnij kulę do talerza.
Wokół kuli poukładaj maliny i borówki.
Połam czekoladę mleczną na kostki i włóż je do miseczki. Dodaj śmietanę kremówkę.
Włóż miseczkę do mikrofalówki na 1 minutę, a po wyjęciu dokładnie pomieszaj.
Polej kulę czekoladowym sosem i poczekaj, aż zacznie się rozkładać!
Efekt jest wręcz wspaniały!
|