Czekoladowa rozkosz z truskawkami

Oto przepis na pyszny deser, który nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje ? Po prostu idealne połączenie ?

Czekoladowa rozkosz z truskawkami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowa rozkosz z truskawkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku podgrzej i połącz ze sobą masło oraz czekoladę (200 g). Dokładnie wymieszaj.
    W rondelku podgrzej i połącz ze sobą masło oraz czekoladę (200 g). Dokładnie wymieszaj.
  2. W misce połącz ze sobą jajka i cukier. Ponownie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą jajka i cukier. Ponownie wymieszaj.
  3. Do powstałej mieszanki przelej roztopioną czekoladę i masło. Połącz składniki przy pomocy miksera.
    Do powstałej mieszanki przelej roztopioną czekoladę i masło. Połącz składniki przy pomocy miksera.
  4. Stopniowo dodawaj mąkę i sól, cały czas miksując.
    Stopniowo dodawaj mąkę i sól, cały czas miksując.
  5. Przełóż powstałą mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Przełóż powstałą mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Na ostudzonym biszkopcie ułóż podzielone na pół truskawki.
    Na ostudzonym biszkopcie ułóż podzielone na pół truskawki.
  7. W rondelku połącz ze sobą śmietankę i resztę czekolady. Następnie rozprowadź je w formie do pieczenia. Ciasto chłodź przez 2 godziny.
    W rondelku połącz ze sobą śmietankę i resztę czekolady. Następnie rozprowadź je w formie do pieczenia. Ciasto chłodź przez 2 godziny.
  8. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×