PrzepisDeseryCzekoladowe babeczki z masłem orzechowym

Czekoladowe babeczki z masłem orzechowym

Czekoladowe babeczki z masłem orzechowym
Pyszności
16.06.2017 15:23, aktualizacja: 22.06.2017 15:26

Poniżej znajdziesz prosty przepis na przepyszne czekoladowe babeczki z masłem orzechowym i kawałkami banana.

Składniki:

  1. 1 tabliczka czekolada mleczna roztopiona
  2. 1 łyżka olej kokosowy
  3. 1 szt. banan pokrojony na mniejsze kawałki
  4. 2/3 szklanki masło orzechowe
  5. foremki na muffiny
Sposób przygotowania:

1. Roztop tabliczkę czekolady z jedną łyżką oleju kokosowego. Następnie wlej po jednej łyżce masy do każdej z foremek.

Obraz

2. Do każdej foremki włóż po małym kawałku banana.

Obraz

3. Następnie do foremek wlej masło orzechowe.

Obraz

4. Na koniec na każdą z babeczek wylej kleks z masy czekoladowej.

Obraz

5. Włóż do zamrażarki na 2 godziny.

Obraz

6. Po 2 godzinach wyjmij z zamrażarki i gotowe. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także