Czekoladowe ciastka z miętową nutką

Porcje
30
Porcje
30
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą produkty sypkie: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
  2. W mikserze utrzyj masło. Po chwili zacznij dodawać cukier, jajko, syrop miętowy oraz ekstrakt waniliowy.
  3. Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanej mieszanki z kakao.
  4. Podziel ciasto na kilka kawałków i rozwałkuj je na cienkie plastry. Ciasto umieść między 2 kawałkami papieru do pieczenia. Wstaw do lodówki na godzinę.
  5. Wytnij koła z ciasta i wstaw do piekarnika na 8 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Ciastka zanurz w polewie czekoladowej i wstaw do lodówki na kolejną godzinę
  7. Smacznego!