Czekoladowe salami

Tym razem postanowiliśmy zrobić salami w wydaniu na słodko. Może i brzmi jak czyste szaleństwo, ale efekt końcowy na pewno Was zachwyci. Po prostu nie ma innej opcji ?



Składniki:
Porcje- 2 szkl. czekoladowe dropsy gorzkie
- 1 szkl. śmietanka 30% ciepła
- 1/4 szkl. masło
- 3/4 szkl. pistacje posiekane
- 200 g herbatniki pokruszone
- 3 łyżki cukier puder
Sposób przygotowania:
- W misce połącz czekoladowe dropsy, ciepłą śmietankę i masło. Dokładnie wymieszaj.
- Następnie dodaj pistacje i herbatniki.
- Powstałą masę przełóż na folię spożywczą i zwiń w roladę. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
- Przed podaniem obtocz w cukrze pudrze.
- Smacznego!
Komentarze