Czekoladowo-malinowa zebra

Porcje
8-10
Porcje
8-10
Składniki
Podstawowe składniki
Polewa gnache
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od połączenia suchych składników: mąki, cukru, soli i proszku do pieczenia.
  2. W osobnej misce wymieszaj jajka oraz olej.
  3. Wymieszaj suche i mokre składniki. Na koniec dodaj do całości mleko i ekstrakt waniliowy.
  4. Podziel powstałą mieszankę w dwóch miskach. Do pierwszej dodaj kakao,
  5. …a do drugiej dżem malinowy.
  6. Umieść na przemian obie mieszanki w formie do pieczenia. Po czym wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. W międzyczasie przygotuj polewę. W tym celu połącz na palniku dropsy czekoladowe i śmietankę.
  8. Powstałą polewę rozprowadź na cieście. Dodaj dookoła świeże maliny, po czym posyp cukrem pudrem.
  9. Smacznego!