Czekoladowo-owocowy deser na Dzień Mamy

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W dwóch miseczkach umieść po 3 łyżeczki żelatyny w proszku. Zalej przegotowaną i ostudzoną wodą (po 1/3 szkl. na każdą miskę). Dokładnie wymieszaj i odstaw, aż napęcznieje.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W garnku na palniku połącz ze sobą 100 g masła, pół tabliczki białej czekolady i żelatynę.
  3. W drugim garnku połącz ze sobą 100 g masła, pół tabliczki ciemnej czekolady i żelatynę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W mikserze ubij ze sobą białka oraz cukier puder. Powstałą mieszankę podziel na pół i połącz ją powoli z białą masą.
  5. Drugą połówkę połącz z czarną masą.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Na spodzie formy stwórz warstwę z mieszkanki z gorzką czekoladą. Następnie umieść połowę owoców.
  7. Na górze rozprowadź masę z białą czekoladą. Ponownie rozsyp owoce. Deser wstaw na 2 godziny do lodówki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. I to wszystko!