Składniki | Sposób przygotowania W dwóch miseczkach umieść po 3 łyżeczki żelatyny w proszku. Zalej przegotowaną i ostudzoną wodą (po 1/3 szkl. na każdą miskę). Dokładnie wymieszaj i odstaw, aż napęcznieje. W garnku na palniku połącz ze sobą 100 g masła, pół tabliczki białej czekolady i żelatynę. W drugim garnku połącz ze sobą 100 g masła, pół tabliczki ciemnej czekolady i żelatynę. W mikserze ubij ze sobą białka oraz cukier puder. Powstałą mieszankę podziel na pół i połącz ją powoli z białą masą. Drugą połówkę połącz z czarną masą. Na spodzie formy stwórz warstwę z mieszkanki z gorzką czekoladą. Następnie umieść połowę owoców. Na górze rozprowadź masę z białą czekoladą. Ponownie rozsyp owoce. Deser wstaw na 2 godziny do lodówki. |